Кметът на Разград посети празника на Слобозия в Румъния

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и зам.-кметът Галина Георгиева бяха гости на Празника на Слобозия в Румъния, по покана на ръководството на румънската община.

С тях в официалната делегация бяха директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева и директорът на „Програми и околна среда“ Недим Тахиров от Общинска администрация. В културната програма на побратимения град участва и Капански ансамбъл – Разград, с директор Светослав Митев.

„Побратимяването на общините Разград и Слобозия става все по-задълбочено с годините, прави впечатление, че междусъседските ни отношения са устойчиви“, каза в поздрава си към местното общинско ръководство д-р Василев. Той поднесе на домакините подаръци, които презентират историческото наследство на Разград и културните обекти, които предизвикват интереса на все повече туристи. Част от сувенирите бяха изработени в часовете по арттерапия и трудотерапия от потребители на три социални институции: ЦНСТ за деца и младежи с увреждания, Дневен център за хора с увреждания „Подай ръка“ и Комплекс за социални услуги пълнолетни лица с увреждания с. Просторно.

Капанският ансамбъл участва в дефиле на групите, включени в тазгодишния традиционен Фолклорен фестивал „Цветята на Багаран“, като във фестивала разградчани имаха две танцови участия. Преди началото на Фестивала директорът на Капански ансамбъл Светослав Митев участва в информационна среща, в която всички ръководители на ансамбли представиха пред местни журналисти традиционния местен фолклор и благодариха за посрещането.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе