Проведе се „Журналисти в училище“ в ОУ“Св. Паисий Хилендарски“-с. Езерче

За втора поредна година заместник-областният управител на област Разград Евгени Драганов бе сред официалните гости на инициативата „Журналисти в училище“.

YouTube

Тя се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, а ОУ“Св. Паисий Хилендарски“-с. Езерче е участник за втори път в срещите между представители на четвъртата власт и ученици от училища в цялата страна. Инициативата дава възможност на учениците да научат повече за журналистическата професия у нас и да разберат как да оценяват по критичен начин същността, похватите и влиянието на медийните послания и продукции.
Училището в Езерче тази година бе посетено от изпълнителния директор на ФРГИ Илияна Николова и дългогодишния журналист в БНТ и двукратен носител на наградата „Валя Крушкина“ Мария Чернева.
Основната тема, по която говориха участниците в дискусията, бе „Фалшивите новини“, представен бе и образователният филм „Фалшивите новини и как да ги разпознаваме“.

Учениците от 4 до 7 клас от ОУ“Св. Паисий Хилендарски“- Езерче се интересуваха защо медиите са четвъртата власт, как да различават фалшивите новини, показаха и познания в сферата на социалните мрежи.

Заместник областния управител Евгени Драганов апелира към младите хора да не се доверяват само на социалните мрежи, а да четат, включително и регионалните медии. По думите му Лудогорието има нужда именно от четящи, знаещи и можещи млади хора.

Официален гост на инициативата бе и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе