Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска

Снимка: ludogorets.com

Главният изпълнителен директор на българската фармацевтична компания „Хювефарма” Кирил Домусчиев получи признание от управата на американския щат Небраска заради инвестициите, които прави там и работните места, които създава.

Държавният секретар на щата е връчил на председателя на КРИБ грамота, с която го прави почетен гражданин на Небраска, с всички права и привилегии, които дава тази титла, пише Economic.

YouTube

Домусчиев направи кратък коментар във Facebook: „В нормалните държави хората уважават инвеститорите“.

Припомняме, че в началото на 2018 г. „Хювефарма” придоби американския лидер в биологичните иновации при лекарствата за животни – базираната в Небраска AgriLabs. В сделката бе включена и дъщерната ѝ компания Benchmark Biolabs, а целта на придобиването бе да се разшири присъствието българската компания на американския пазар и да се ускори комерсиализирането на биологични решения при здравето на животните, които тя произвежда.

Това не е първото американско отличие, които Домусчиев и „Хювефарма“ получават. В края на миналата година кметът на Сейнт Луис, щата Мисури, връчи приза „Бизнес на годината“ на българската компания за подпомагане на икономическото развитие на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе