Оперативно-тактическо учение ще се проведе на 20 юни в местността Пчелина

Оперативно-тактическо учение ще се проведе на 20 юни в местността Пчелина край Разград.

Пожаро-тактическо учение със сили на РДПБЗН-Разград, ОДМВР-Разград и водолази от Варна ще се проведе в четвъртък /20 юни/. Целта е да се провери взаимодействието на частите на Единната спасителна система /ЕСС/ в област Разград за изпълнение на плана за защита при бедствия на областно ниво и взаимодействието със сектор СОД към РДПБЗН – Варна.

YouTube

ИЗХОДНА ОБСТАНОВКА – СЦЕНАРИЙ:

ОДМВР – Разград обявява за издирване лек автомобил, с който е извършено престъпление. Колата е забелязана в ранните часове на 20.06.2019 г. за последно да се движи по пътя Разград – Попово. По информация от къмпингуващи рибари на язовир „Пчелин 1“, около 05:00 часа на 20.06.2019 г. в района на стената се е чул силен плясък във водата и се е образувала вълна.
В 08:30 часа на 20.06.2019 г. в РДПБЗН – Разград е получен сигнал от дежурната част на ОДМВР – Разград за оказване на съдействие при извършване на оглед и претърсване на района около стената на язовира. Изискано е изпращане на водолазна група от сектор СОД при РДПБЗН – Варна. Обособяват се два участъка – за претърсване дъното на определения район с цел издирване на лекия автомобил чрез водолазната група и екип за изваждането му от водоема чрез лебедка и кран, както и за извършване оглед на водната повърхност и бреговата ивица на стената и южния бряг за наличие на други улики и веществени доказателства чрез моторна лодка. След изваждане на автомобила служители от Криминална полиция при РУ – Разград извършват оглед на место.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе