Днес бе представянето на новата стихосбирка на Донка Василева

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и неговият заместник Евгени Драганов бяха гости на юбилейна среща с творчеството на разградската поетеса Донка Василева, на която бе представена най-новата й стихосбирка „Прелял капчук”.

YouTube

С останалите гости на събитието в ХГ”Проф. Илия Петров” г-н Хюсмен сподели своето задоволство от това, че се чувства част от създаването на тази книга. Преди около месец той се срещна с г-жа Василева, която търсеше съдействие за отпечатването на своята девета книга. „Впечатлих се от тази мъдра жена и талантлив човек и осигурих необходимите финансови средства” – разказа г-н Хюсмен. В знак на благодарност поетесата подари на Областна администрация по няколко екземпляра от стихосбирките си, които ръководството на Областна управа ще предоставя на културни и образователни институции, за да имат повече хора достъп до таланта на Донка Василева. Една от книгите вече е част от библиотеката на открито в ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград.

Здраве и творчески успехи пожела г-н Хюсмен на авторката, която на събитието тази вечер бе представена от друга поетеса от Лудогорието – Гюлсер Мазлум от Исперих.

Издаването на „Прелял капчук” се случва в юбилейна на авторката година – припомни водещата на събитието. Част от стиховете в новата стихосбирка бяха прочетени от Валентина Колева, а за музикалния фон на събитието се погрижиха двама възпитаници на класа по пиано на Галина Героева от Музикална школа „Илия Бърнев”-Разград при НЧ”Развитие 1869” Христиана Наковска и Александър Христов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе