7,3 раздруса Индонезия

Мощно земетресение от 7,3 в морето източно от Индонезия тази сутрин беше почувствано чак в Австралия, според американския геофизически институт, но няма предупреждения за вълни цунами, предаде Франс прес.

Засега няма данни за щети и евентуални жертви.

YouTube

Трусът е бил на дълбочина 208 километра в морето Банда, южно от Молукския архипелаг, според американския геофизически институт.

Индонезийската геофизическа агенция съобщи, че трусът е бил почувстван чак в Бали, на стотици километри от епицентъра, а жителите на северния австралийски град Дарвин също са го усетили.

Части от Дарвин, столица на федералната единица Северна територия, бяха евакуирани, предаде местната телевизия Ей Би Си, цитирана от ДПА.

Австралийците от градовете чак до Мамингрида и Кетрин, на повече от 300 километра източно и южно от Дарвин, са почувствали трусовете.

Сайтът NT News съобщи, че зданията са се разлюлели и няколко хотели и бизнес сгради в централния квартал са били евакуирани.

Няма съобщения за пострадали или щети в Австралия, а метеорологическата служба обяви, че за момента няма опасност от високи вълни цунами.

Източник: Dnes.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе