Жълт код за високи температури в цялата страна!

Жълт код за опасно време и високи температури е обявен в цялата страна на 2-ри юли.

Градусите ще продължат да се повишават, като максималните ще бъдат предимно между 34 и 39 градуса, в София – около 34 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

YouTube

По Черноморието ще бъде подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево и топло. Ще духа до умерен южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1200 м ще бъде около 28 градуса, на 2000 м – около 22 градуса.

В сряда ще се задържи горещо, с максимални температури 34-39 градуса. Ще бъде слънчево, но по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления и градушки.

Вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, до вечерта ще се обърне от север-североизток и с него в четвъртък температурите ще се понижат, като максималните ще бъдат предимно между 29 и 34 градуса. Въздушната маса над страната ще е неустойчива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе