Конкурсът за социални предприемачи „ПРОМЯНАТА“ набира кандидати

За шеста поредна година конкурсът за социални предприемачи ПРОМЯНАТА търси хора и организации, намерили решение на важен социален проблем на децата и младежите (0-24 г.) в България. Конкурсът е организиран от Фондация Reach for Change България с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп.

Кандидатства се чрез онлайн формуляр до 18 юли на www.nova.bg/promyanata. Конкурсът е отворен както за юридически лица с нестопанска цел, така и за физически лица. Не се изискват допълнителни документи. Желаещите да кандидатстват имат възможност да се запишат за предварителна индивидуална консултация с екипа на Reach for Change България тук .

YouTube

Петимата най-добри кандидати – един голям победител и четирима финалисти – ще спечелят място в Инкубатора за период между една и пет години. Победителят ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а още двама от финалистите, получили най-много гласове в етапа на онлайн гласуване – по 15 000 лв. В допълнение всички те ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на професионални консултации и обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи, за да могат да развият идеите си и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.

Като част от процеса на селекция между 10 и 15 от най-добрите кандидати ще бъдат поканени в двумесечна безплатна обучителна програма, която ще им помогне да обогатят и развият проектите си преди да продължат в следващия етап на конкурса. Сред завършилите обучителната програма през ноември 2019 г. ще бъдат избрани петимата нови финалисти. Те ще се явят на онлайн гласуване през януари и февруари 2020 г. и публиката ще определи със своя глас кои ще са тримата финалисти, които ще се явят на последния кръг от конкурса – среща с журито на ПРОМЯНАТА.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе