Българин стана „Мистър Свят 2019“

Даниел Георгиев е най-красивият мъж на планетата.

Българинът пребори 30 финалисти от цял свят във Филипините и спечели титлата „Мистър Свят“ 2019.

YouTube

Даниел Георгиев е първият нашенец, печелил короната на подобен световен форум.

Финалът на конкурса се проведе в четвъртък вечерта в Сан Хуан, Филипини. Дани успява да надвие 30 финалисти от всички краища на света. Той наследи златната корона от миналогодишния победител Као Суан Тай от Виетнам. След като спечели титлата, Георгиев ще стане посланик на образованието по целия свят, пише България Днес.

За да достигне до почетната стълбичка, на Даниел му се налага да премине през редица предварителни състезания и подготовка.

Българинът приема изключително емоционално изненадващата победа.

„Идвам от малка страна – 7 милиона. Само Манила е 14 милиона. Значи два пъти по-голяма от България. Хората в родната ми страна не вярват в себе си. Затова бих искал да ги вдъхновя да повярват, защото, ако вярваш в себе си, можеш да постигнеш всичко“, сподели той секунди след коронясването.

На второ място след нашенеца се нарежда претендентът от Бразилия Жан Филип Витор Силва, на трето Юржак Якуб от Чехия, а на четвърто Джон Пол Окат от Филипините.

Георгиев е известен с модните си дефилета за италианските гиганти „Долче и Габана“ и „Армани“. Първият му сблъсък с котешката пътека е през 2014 г., когато започва работа в една от големите модни агенции у нас. Същевременно с моделството Даниел се занимава с пиар и организиране на събития. Роден е в София на 3 март 1994 г. Учи в Търговско-банковата гимназия, а по-късно продължава образованието си в УНСС. В профилите в мрежата обявява, че е необвързан.

Конкурсът се провежда всяка година, като на него се избира най-красивият мъж на планетата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе