България е европейски вицешампион по волейбол

Българският национален отбор по волейбол за юноши до 17 години стана европейски вицешампион.

Отборът на Мартин Стоев загуби финала на Евроволей, на който страната ни бе домакин от Франция с 1:3 гейма.

YouTube

Младите лъвчета играха изключително силно срещу „петлите“, които ни победиха в груповата фаза на турнира с 3:0 гейма и дадоха надежда, че родният волейбол ще има силно поколение след няколко години, предава Канал 3.

Мачът започна с предимство за Франция и няколко грешки на сервиз от страна на българите. Все пак момчетата на Мартин Стоев държаха интригата в гейма до последно, но в решителните моменти Франция спечели важните точки и затвори частта с 25:20.

Вторият гейм бе много силен за България. След отлична игра на Алекс Николов и Гърков момчетата ни стигнаха до изравняване на геймовете след 25:23 точки.

Третата част се разви по идентичен начин с първия гейм. Франция водеше в резултата през повечето време и след няколко груби грешки на нашия тим отново поведе след 25:20.

В четвъртия гейм се видя, че България имаше трудности и допусна Франция на дръпне в резултата. Момчетата ни не успяха да се отърсят от шока и не оказаха голяма съпротива в гейма, което доведе до успех за Франция с 25:13, а с това и европейската титла.

Въпреки загубата във финала отборът на Мартин Стоев остави страхотни впечатления и зарадва поведе от 2 хил. зрители в зала „Христо Бонев“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе