Отмениха глобата на ремарке, шофирало с превишена скорост

Шуменският районен съд отмени изцяло електронен фиш с глоба в размер на 350 лв., наложена на ремарке, шофирало с 85 км./ч. в населено място, пише Shumen Online.

Ремаркето, прикачено към товарен автомобил „Карол“, било засечено от камера на КАТ,  на 13 април в село Струйно, където прелетяло с 85 км./ч. при разрешени 50 км./ч.

YouTube

Собственикът  обжалвал пред съда наложената на ремаркето глоба, тъй като според закона за движение по пътищата превишаване на скоростта може да се направи само от машина, задвижвана  с двигател.

Магистратите приели, че е невъзможно установяването на теглещото моторно превозно средство, тъй като ремаркето закрива влекача и изключва заснемането му от техническото средство. Поради невъзможността да бъде индивидуализирано теглещото моторно превозно средство не можело и да се  установи неговия собственик.

Както е посочено и в жалбата, напълно е възможно МПС, с което е извършено нарушението, да е регистрирано на собственик, различен от този, на когото е регистрирано съответното ремарке. Доколкото липсва задължение собственикът на ремаркето да е собственик и на теглещото МПС, като възможността двете ППС да принадлежат на различни лица е съвсем реална.

Съдът отменил наложения фиш, като незаконосъобразен.

Източник: Shumen Online

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе