Коронясаха крал и кралица на Панаира на киселото мляко

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев коронова новоизбраните Кралица и Крал на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти.

В състезанието всяка година участват двойки от участващите художествени танцови групи. Тази година те бяха от Китай, Канарски острови, Чили, Русия и Грузия.

YouTube

Кандидатите Андреа и Карлос от Чили, Инес и Едгар от Канарските острови, Часуна и Тергеле от Китай, Олга и Максим и Русия и Нуки и Омар от Грузия се състезаваха в четири категории – дефиле с национален костюм, национален танц, интервю и изпълнение на ръченица.
Андреа и Карлос от Чили спечелиха симпатиите на журито, което беше в състав: Петко Антонов – художник, Минка Христова – фотограф и Иван Иванов – хореограф.

Двойката Крал и Кралица на Панаира и Фестивала след короноването зае местата си на тронове, докато техни почитатели се снимаха с тях. След това поведоха дефилето на танцовите групи и откриха с танц заключителния концерт на събитието.
След пищната заря в края на концерта кметът д-р Валентин Василев сложи финал на тазгодишното издание на Панаира и Фестивала.

Той благодари на всички за интереса към това голяма културно събитие, чиято популярност нараства с всяка изминала година.

„Надявам се, че всички сте останали с хубави впечатления от града ни, от цялата програма на Панаира и Фестивала, която подготви Община Разград за вас, и ще се радвам да сте отново тук по време на следващото издание“, допълни той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе