„Лудогорски маратон“ тази година няма да има!

Днес бе потвърдена със сигурност информацията от снощи, че „Лудогорския маратон“, който се провежда в местността „Пчелина“ няма да се проведе, заради обявеното бедствено положение от африканска чума по свинете. Състезанието трябваше да се проведе този уикенд на 27 и 28 юли.

Организаторите от Зелена стъпка обявиха това чрез Facebook страницата си.

YouTube

Ето и пълното съобщение:

Скъпи приятели,
Със съжаление трябва да ви съобщим, че след проведено заседание, на което участваха областният управител, кметът на Разград, представители на администрацията и експерти, бе взето решение, че Лудогорският маратон не може да се състои на предвидените дати поради обявеното бедствено положение във връзка с Африканската чума по свинете.

Благодарим на Областната администрация за положените усилия събитието да се състои. Клуб Зелена стъпка бе готов да предприеме всички предписани мерки за защита. За съжаление, кметът на община Разград не отстъпи от позицията си, че състезанието не трябва да се провежда.

Няма да крием разочарованието си от това решение, което ощетява всички над 300 участници от цялата страна чужбина и обезсмисля огромния труд на целия организационен екип.

Въпреки че правилата на състезанието предвиждат, че стартови такси ще бъдат връщани единствено в случай че то не се състои по вина на организаторите, клуб Зелена стъпка ще направи всичко възможно, за да компенсира записалите се по един или друг начин. Тъй като отмяната се случва два дни преди събитието, голяма част от разходите, свързани със състезанието, вече са направени и са извършени плащания към трети лица. По тази причина ще ни е необходимо малко време, за да разгледаме възможностите за компенсиране на участниците.

Всеки записан ще получи индивидуален имейл с информация. Молим онези от вас, които имат хотелски резервации, да ги отменят, а ако някой е платил авансово, нека се свърже са нас, за да ни даде подробности за резервацията си и ние да се опитаме да съдействаме да си получи парите от хотела обратно – не сме сигурни, че ще успеем, но поне ще опитаме.

Приемете искрените ни извинения за създалата се ситуация. Ние също сме спортисти и знаем колко усилия сте вложили, за да се подготвите за това състезание. Съжаляваме, че така дългоочакваната ни среща се отлага.

Скъпи приятели,Със съжаление трябва да ви съобщим, че след проведено заседание, на което участваха областният…

Публикувахте от Лудогорски маратон / Ludogorie Marathon в Четвъртък, 25 юли 2019 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе