Топ 3 на най-трудните шофьорски маневри

Проучване, проведено от британската компания Accident Advice Helpline, разкри кои са най-трудните шофьорски маневри на пътя, пише Вести.

В проучването са взели участие над 2 000 британски шофьори.

YouTube

Оказва се, че най-трудната маневра за по-голяма част от шофьорите, е успоредното (паралелно) паркиране, при което водачът трябва да паркира на заден в свободното пространство между две коли (които са успоредно разположени спрямо пътя).

15% от анкетираните споделят, че успоредното паркиране ги кара да се чувстват тревожно, така че, не е изненадващо, че много от тях предпочитат да обикалят по-дълго, докато си намерят по-лесно място за паркиране.

Около 47% от шофьорите признават, че след няколко неуспешни опита да паркират по този начин на дадено място, често се отказват и търсят друг вариант. Всеки четвърти от анкетираните споделя, че оставя някой друг да довърши паркирането в подобни ситуации.

Според Дейвид Картър, говорител на Accident Advice Helpline, успоредното паркиране е трън в очите на шофьорите, откакто е изобретен автомобила. Почти всеки усеща напрежение, когато трябва да паркира на тясно място в града, под погледите на околните.

На второ място по-трудност се класира паркирането назад в тясно паркомясто.

На трето място е завиването назад покрай ъгъл.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе