Хакнаха данните на 100 милиона американци

Електронните системи на американската банкова холдингова компания „Кепитъл уан“ (Capital One) бяха подложени на голямо киберпроникване, довело до изтичането на обемен масив лични данни на нейни клиенти. Това се казва в публикувано вчера прессъобщение, цитирано от ТАСС.

Както отбелязва компанията от щата Вирджиния, хакерът, чиято самоличност е установена, получил достъп до личната информация на клиентите на „Кепитъл уан“, подали заявки за получаване на кредитни карти. „Кепитъл уан“ подчерта, че след разследване на компанията може да потвърди, че проникването „е засегнало около 100 милиона лица в САЩ и 6 млн. в Канада“.

YouTube

Хакерът успял и да получи достъп до социалноосигурителните номера на около 140 000 клиенти и до около 80 000 номера на банкови сметки. Не успял обаче да похити номерата на кредитни карти, съобщи компанията.

По данни на в. „Вашингтон пост“ ФБР е задържало заподозряна по случая. Тя е 33-годишна жителка на Сиатъл (щата Вашингтон). На жената са предявени обвинения в компютърна измама. Задържана е под стража.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе