Лудогорец спори с Ювентус и Челси за престижен европейски приз

Шампионът на България Лудогорец е номиниран за наградата „Повече от футбол“ (#More than a football) от фондацията „Европейски футбол за развитие“ (EFDN). Призът се връчва за социална ангажираност в обществото.

Лудогорец е отличен заради кампанията си #Live Friendship, чиято цел е създаване на по-добра среда за директна комуникация между хората. Проектът е фокусиран върху окуражаването на децата и подрастващите да се срещат лично, да водят активен начин на живот и да създават приятелства. За целта „орлите“ имат създадена специална група и набира доброволци, желаещи да бъдат част от мачовете и инициативите на клуба. По този начин се дава шанс да желаещите да се забавляват и спортуват заедно, вместо да комуникират онлайн.

YouTube

Лудогорец ще спори за приза с европейските грандове Ювентус, Челси, Шахтьор (Донецк), Вердер и Глазгоу Рейнджърс, както и с датския Мидтиланд, кипърския Аполон (Лимасол) и шотландския Монтроус. През септември номинациите ще бъдат съкратени до само четири. Победителят ще бъде обявен в периода 19-20 ноември, когато в Барселона ще се проведе 13-ата годишна конференция на EFDN.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе