Задържаха четирима за сексуална експлоатация и кибертормоз над деца

Те влизали в контакт с жертвите си основно във Facebook, съобщава NOVA.

Четирима мъже, занимавали се с онлайн сексуална експлоатация и кибертормоз над деца, са арестувани, съобщава МВР. Те влизали в контакт с жертвите си основно във Facebook, след което комуникацията продължавала в чат приложения.

YouTube

Мъжете карали децата да споделят свои голи снимки и видеа, а после ги изнудвали да правят още такива. Понякога натискът бил оказван при срещи очи в очи.

Задържаните, които са от София, Варна и Бургас, имали различни професии. Един от тях работел на бензиностанция, друг бил служител на мобилен оператор, третият – моряк, а четвъртият е безработен.

В едно от иззетите устройства на моряка, служителите на ГДБОП намерили няколко папки с много снимки на малки деца, играещи си в морската градина в Бургас. Тепърва ще се установява тяхната самоличност и дали кадрите са пуснати в интернет.

За задържания столичанин сигналът до антимафиотите бил получен от партньорите им от агенцията за вътрешна сигурност на САЩ – Homeland Security Investigations. Касаело се за засечена кореспонденция в чат приложението „KIK“ по време на международно разследване с участието и на властите от Нова Зеландия.

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на лятната ваканция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе