Малки тайни и любопитни факти за киното

Киното винаги има две страни: едната е видима на големия екран, а другата остава в небитието с малките тайни, за които никой не знае. Ще ти покажем част от пикантните истории и несгоди на хората, които се блъскат, за да заснемат филм, а ти после се наслаждаваш на труда им, за да гледаш филмите им от замунда. Запознай се с малко познатите факти от историята на киното.

YouTube

Avatar съдържа само 40% от реално заснети сцени, а всичко останало са заснети и манипулирани кадри. Камерън е притежавал сценария за филма през 1999 година и знаем, че си запознат с този факт, но тук идва разликата. Технологията за заснемане на филма е била възможна още през 1999 година, но цената, която е обявена е 400 000 000 долара и нито едно студио не е искало да финансира проекта. Филмът се появява след осем години, когато цифрата е много по-ниска!

Том Круз напуска снимките на „Туристът“, за да се снима в „Knight and Day“. „Туристът“ трябва да се пренапише и главната роля се заема от Джони Деп.

По време на снимките на „Страстите Христови“ Джеймс Кавийзъл е ударен от светкавица. Снимачният екип споделя, че вижда цялото тяло на Джеймс да свети за секунди. Актьорът не е пострадал тежко и продължава снимките!

„Изкуплението Шоушенк“ е един много силен филм, който никога не се забравя. Един от интересните факти е, че главната роля не е била предназначена за Тим Робинс, а за Брад Пит. Радваме се, че блондинът не се появи, за да развали този филм!

За феновете на Star Wars ще издадем нещо доста забавно. Устройството, с което говори Куай-Гон Джин в първия епизод, е ъпгрейдната самобръсначка „Gillette“ за жени. Въображението е голяма работа!

„Колекционерът“ е един от първите филми, в които се радвахме на актьорската игра на Джоли, в която не влизаха циците! Истината е, че режисьорът е подготвил няколко голи кадъра на едрогърдата дама, но после ги маха, защото ще разсейват зрителя от историята! Стратегическа грешка, за която няма да простим!

Една от основните тайни за Хан Соло е, че в оригиналния сценарий не е трябвало да бъде замразен. Основният проблем в този момент е, че Харисън Форд е отказал да подпише договор за следващата част на Star Wars. В началото на заснемането на четвъртата част се оказва, че Кари Фишър и Марк Хамил са подписали за всички предстоящи епизоди, а Форд отказва този договор. Веднага се подготвя и резервен сценарий, в който спасяването на Соло ще бъде фатално!

„Момичето с драконовата татуировка“ е заснето в Швеция през една от най-студените зими в последните 20 години. Адмирираме смелостта на актьорите!

Винаги сме се смели на изцепките в „Последният ергенски запой“, но ни беше доста гадно, когато Стю се озова без зъб. Оказва се, че не е имала никаква интервенция и премахване на зъба. Ед Хелмс е имал празно пространството, където никога не е израствал зъб и е носел изкуствен, който се свалял много лесно за снимките!

За заснемането на „Transformers: Dark Side of The Moon“ са унищожени 532 автомобила. Повечето от тях са били подарени от застрахователни компании. Повечето от автомобилите са пострадали от наводнението и не стават за абсолютно нищо. Предполагаме, че 532 души са били доволни, когато автомобилът им е умрял в битка.

Единственият шанс на „Twilight“ за гледане беше превръщането му в порно, което се случи от много розови филмови компании. Оригиналната версия на филма е имала доста горещ сценарий, който трябвало да бъде със зрителско ограничение „18+“. Сцените са премахнати, за да се запази първоначалната идея на „13+“!

Предполагаме, че си гледал онзи интересен филм „Up In The Air“, в който едни хора уволняваха други хора и в свободното си време правеха секс. Има една малка подробност – Американските авиолинии нямат специално отношение за този, който измине 1 милион мили с техен самолет. Пасажерите, които са изминали 400,000 мили, получават специален статус, но нищо повече.

men.hotnews.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе