5 породи кучета, подходящи за семейства с деца

Какво е семейство без куче?! Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово да стои редом до своя стопанин в добро и зло без да очаква нещо повече от малко храна и ласка.

Не всички породи кучета обаче са подходящи за семейства с деца. Нравът на някои породи е необуздан и има риск да реагират при дразнене от страна на децата.

YouTube

Но има и породи, които са абсолютно подходящи за семейства с деца. Специалистите препоръчват, ако взимате домашно куче и ако имате малки деца, то да е от следните 5 породи!

Лабрадор

Лабрадорът е изключително добър, дружелюбен и игрив. Той е много търпелив с децата и е склонен да участва във всякакви игри, особено лудешки. Лабрадорите са готови да тичат цял ден с децата, докато всички капнат от умора. Те са темпераментни кучета, които ще са готови да се ръководят от децата и ще угаждат на всичките им прищевки за игри.

Голдън ретрийвър

Голдън ретрийвърът е братовчед на лабрадора. Те са от едно семейство и затова са сходни по характер и външни белези. Различава ги окраската на козината.

Голдън ретрийвърът е мил и весел. Той обича да си играе с децата и също са му необходими дълги часове тичане и преследване на пръчка. Имайте предвид, че той е с по-дълга козина, което изисква редовно ресане поне веднъж седмично, за да предотвратите прекомерното падане на косми у дома.

Стафордширски бултериер

Стафордширският бултериер изглежда страховито. Той е мускулест и с широка глава. Би могъл да бъде превърнат в много зло куче при целенасочена тренировка в тази насока, но по природа тази порода кучета се смята за най-привързаната към семейството.

Търпеливостта на стафордширския териер е забележителна. Той е склонен да изтърпи всякакви мъчения и досадни действия от страна на децата, защото се чувства задължен да ги пази и да стои неотлъчно до тях.

Стафордширският териер е много привързващ се към стопаните. Може да му се има доверие заради много развитото му чувство за съхранение на собственика, който той безапелационно приема за свой водач.

Бийгъл

Бийгълът е прекрасно и щуро куче. Той обича да играе и да следва мисии. Задайте някаква задача на бийгъла и ще го видите как припка с вирната опашка, за да свърши каквото сте му наредили.

Той няма умора. Може да тича с часове. Понякога е своенравен и преследва свои цели. Когато е съсредоточен може и дори да не ви обърне внимание като го викате. Но иначе е изключително предан и любвеобилен.

Куче от приют

Кучетата от приют най-често нямат порода, но са перфектни за семейни приятели. Те имат нужда от спасяване и обич. Дайте им ги! Те ще ви отвърнат с много любов и всеотдайност. Пък и ще научите децата си на важен урок – да спасяват онези, които имат нужда от помощ.

Trafficnews.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе