Четирима души са задържани за пране на пари и укриване на данъци в Разград

Четирима души са задържани за пране на пари и укриване на данъци при съвместна специализирана полицейска операция на ТЗ „БОП“ – Русе и ОДМВР-Разград.

YouTube

Процесуално-следствените действия се проведоха рано тази сутрин в хода на образуваните две досъдебни производства. Извършени са претърсвания на четири имота – един в Разград и три в село Ясеновец.

В тайник зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 хил лв, черна техника и три автомобила от висок клас.

Криминално проявеният за данъчни престъпления 41-годишен мъж е привлечен като обвиняем, съобщи на извънредна пресконференция днес окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Останалите трима задържани са 22-годишният му син, 62-годишният му баща и 38-годишна жена, с която мъжът живее на семейни начала.

Образуването на делото започнало преди два месеца след анонимен сигнал, подаден лично до окръжния прокурор. В хода на разследването е установено, че типичната алоджийска схема е усъвършенствана – мъжът действал с подставени лица, като теглел парите от държави извън еврозоната, за да не могат да бъдат проследени.

Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност. Мярката за задържане ще бъде удължена на 72 часа, уточниха от прокуратурата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе