Лудогорец разби надеждите на ТНС на пух и прах след 5:0 в Разград

Лудогорец докосва плейофите на Лига Европа, след като разби на пух и прах уелския първенец ТНС – 5:0.

«Орлите» започнаха мача с отличен шанс. Джоди Лукоки бе изведен зад защитата на «светците», но нанесе слаб удар с левия крак. Разградчани поведоха още в 10-ата минута. Тогава Козмин Моци даде великолепен диагонален пас към Чибота. Той се измъкна от Спендър и стреля, но в гредата. Харингтън се опита да избие, но го направи много нескопопсано и прати топката в собствената си мрежа – 1:0. Последва силен удар на Кешерю, който обаче бе отразен от вратаря Харисън. След това пък Битон изпълни фаул, стражът на гостите бе колеблив, но Кешерю не успя да реализира.

YouTube

Лудогорец дръпна с 2:0 в 28-ата минута. Тогава Кешерю се възползва от грешка на Дейвис и веднага изведе Чибота. Конгоанецът напредна, елиминира вратаря и без проблеми прати кълбото в мрежата. В 38-ата минута Икоко и Пламен Илиев не се разбраха, топката се озова в Еб, който обаче не успя да стреля. В 42-ата минута Лукоки оформи класиката. Той се възползва от груба грешка на Харингтън, отне топката и с левия крак я прати неспасяемо в мрежата на ТНС.

Второто полувреме започна като първото – с шанс за Лудогорец. Пропусна го Кешерю, стрелял в аут. Резултатът стана 4:0 в 65-ата минута. Тогава Чибота пробва удар, но бе блокиран. Топката обаче остана в него, той проби и подаде към Кешерю, който отблизо с десния крак прати кълбото в мрежата.

В 76-ата минута реферът даде дузпа за Лудогорец. Икоко центрира, а с две ръце с топката игра Мериът. Зад кълбото застана Моци. Неговият удар от бялата точка бе отразен от вратаря, но при добавката той не сбърка – 5:0!

Победителят от този двубой ще срещне загубилия от двойката Марибор – Розенборг, като почти сигурно това ще са словенците, които паднаха с в 1:3 първия мач у дома.

ЛУДОГОРЕЦ – ТНС 5:0

1:0 Райън Харингтън (9′) – автогол
2:0 Мавис Чибота (28′)
3:0 Джоди Лукоки (43′)
4:0 Клаудио Кешерю (67′)
5:0 Козмин Моци (76′)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Рафаел Форстър, Козмин Моци, Джордан Икоко, Яцек Горалски, Абел Анисе (61 – Стефан Баджи), Дан Битон (77 – Якуб Шверчок), Мавис Чибота (69 – Вандерсон), Клаудио Кешерю

ТНС: Пол Харисън, Саймън Спендър (69 – Кейн Люис), Крис Мариът, Кестън Дейвис (46 – Блейн Хъдсън), Райън Харингтън, Джон Роутлидж, Джейми Мълън, Райън Бробел, Айрън Едуардс, Дийн Еб (61 – Грег Драпър), Даниел Редмънд

Жълт картон: Джон Роутлидж (ТНС).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе