Какво се случва с тялото ни, ако пием сок от целина всеки ден?

Целината има много високо съдържание на фибри, което ни кара да се чувстваме сити, дори след малко количество от нея. Правейки сок, ние премахваме фибрите и буквално можем да съберем цял стрък в една чаша. Имайки предвид, че целината е пълна с витамини, минерали и други микроелементи, този сок е не просто вкусна напитка, а е супер здравословно допълнение към обичайния ни режим. Ето какво се случва с тялото ни, ако консумираме ежедневно сок от целина.

1. Предотвратява проблемите със зрението

YouTube

Целината е с високо съдържание на витамин А, който играе ключова роля за доброто зрение, предпазвайки очната повърхност от бактерии и вируси и предотвратявайки развитието на проблеми, свързани с възрастта.

2. Намалява риска от рак

Целината съдържа лутеолин – елемент, за който редица изследвания твърдят, че отслабва раковите клетки и ги прави по-податливи на лечение.

3. Неутрализира киселата храна

Високото съдържание на елементи като желязо, магнезий и натрий придава на сока от целина силни алкализиращи свойства. С други думи, вкусната напитка неутрализира киселите храни, като по този начин ни помага да поддържаме здравословен баланс на pH.

4. Регулира добрата хидратация

Целината е с високо съдържание на калий, а както може би знаете този минерал играе важна роля в много от процесите на нашето тяло. Учените смятат, че калият е третият най-важен минерал за доброто ни функциониране, тъй като се явява електролит, регулиращ нивото на водата в клетките.

5. Предотвратява диабет тип 2

Диабет тип 2 се превръща в сериозен здравословен проблем за съвременния свят. Изчислено е, че до 2030г. повече от 400 милиона души по света ще страдат от тази болест. Целината е един от естествените начини да предотвратите появата му заради съдържащия се витамин К, който подобрява чувствителността към инсулин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе