7 пъти по-интензивен трафик на Дунав мост

dav

Пътният трафик през граничния пункт Гюргево – Русе е над седем пъти по-голям от обичайния днес, тъй като множество румънци използват миниваканцията по повод Успение Богородично, за да пътуват до Гърция, Турция или България, съобщава Аджерпрес.

Леките автомобили, излизащи от страната, чакат около 40 минути на границата, а камионите – около 100 минути, предава БТА.

YouTube

„Увеличи се времето за чакане на граничния пункт Гюргево – Русе на излизане от страната, много леки автомобили пристигнаха още рано тази сутрин, защото хората искат да прекарат миниваканцията за Успение Богородично в Гърция, Турция или България. С приоритет се обслужват леките автомобили, поради което се увеличи времето за чакане на камионите“, заяви Нику Рабож, представител на Териториалния инспекторат на Граничната полиция в Гюргево.

По думите му в обикновен ден от страната излизат около 1000 леки автомобила за 12 часа, а днес от 4.00 часа до 13.00 часа от страната са излезли около 7000 леки автомобила.

15 август, когато се отбелязва Успение на пресвета Богородица, е официален празник в Румъния, а правителството обяви и 16 август за неработен ден, който ще се отработва чрез удължаване на работното време до края на август.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе