Дариха 10 компютърни конфигурации на ОУ“Васил Априлов“-Исперих

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен съдейства за предоставяне на дарение от 10 компютърни конфигурации на ОУ“Васил Априлов“-Исперих. Това дава възможност на учебното заведение да оборудва трети компютърен кабинет за възпитаниците на училището.

YouTube

Дарението е от Медицински университет-Варна, където всяка година подменят компютрите си. Организирано е от родения в разградското село Веселец Мухарем Мустафа със съдействието на Областния управител Гюнай Хюсмен. Мухарем Мустафа живее във Варна и има фирма за доставка на интернет „НИЛ Електрик“, потърсил Областния управител на Разград, за да предложи учебно заведение в региона, което има нужда от обновяване на компютрите си.

Компютрите днес бяха инсталирани в новия компютърен кабинет в едно от най-големите училища в региона с 602 ученика. Учителите, които ще обучават учениците, споделиха, че конфигурациите са подходящи за целите на обучението. В новия кабинет ще се провеждат занимания по интереси – обясни и директорът Екатерина Димитрова. Така ще имаме възможност да организираме обучение за децата с различно ниво на компютърни умения – допълни тя.

Съдействието при предоставяне на дарението е част от дейностите по един от основните приоритети на Областния управител Гюнай Хюсмен – подобряване на образователната инфраструктура в Разградска област и стимулиране на изявени ученици и педагози.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе