Задържаха баща и син за убийство в Търговище, бутнали съсед в кладенец

Баща и син от гр. Търговище – съответно на 74 и на 42 години, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като са им повдигнати обвинения за извършено убийство на 54-годишен мъж от с. Давидово, община Търговище – стана ясно днес на брифинг в Окръжна прокуратура-Търговище. В срещата с медиите взеха участие прокурор Васил Ангелов, говорител на Окръжна прокуратура и наблюдаващ прокурор по образуваното по случая досъдебно производство, и гл. инсп. Иван Александров, впд началник на РУ-Търговище.

Бе съобщено, че деянието е извършено  на 20 юли 2019 г., а на 23 юли при извършен оглед в имота на 54-годишния мъж след подаден сигнал от негов познат, че не го е виждал в последните дни, трупът на собственика е намерен в дълбок около 5 метра кладенец в двора. При първоначалния оглед по тялото му не са установени следи от насилие, а аутопсията сочи като причина за смъртта му удавяне. 

YouTube

Служители от РУ-Търговище обаче са продължили да събират факти около случая, тъй като е било известно, че потърпевшият, от една страна, и бащата и сина, от друга, имали многогодишна вражда помежду си. Те обитавали съседни имоти. Извършителите обвинявали потърпевшия, че той извършвал кражби от имота им. Бащата и потърпевшият са известни на полицията.

Събирайки упорито детайли, полицейските служители след време вече разполагали с доказателства, че се касае за убийство, а не за нещастен случай. В резултат на проведените оперативно-издирватели и процесуално-следствени действия на 16.08.2019 г. заподозрените за извършване на престъплението са задържани. „Става дума за убийство, изключително добре замаскирано като нещастен случай“ – заяви пред медиите прокурор Ангелов/на снимката вляво/. 

Той уточни, че деянието не е било предварително планирано от извършителите, и е нямало конкретен повод за него във въпросния ден – просто тогава недобрите междусъседски отношения и тежкият конфликт между двете страни  вероятно са ескалирали, и баща и син са хвърлили опонента си в кладенеца в имота му, вследствие на което последният е починал. В кладенеца е имало вода с около 1,5 м височина, т.е. извършителите са го удавили. Няма събрани данни за разправия между  двете страни на същия ден.

На бащата и сина са повдигнати обвинения по чл. 115 от Наказателния кодекс, за което при доказана вина се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. С оглед тежестта на извършеното от тях престъпление  обвинението ще поиска за двамата  най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“. Делото за това ще се гледа утре от състав на Окръжен съд – Търговище. В хода на разследването обвиняемите са сменили различни версии, но в крайна сметка към момента и двамата вече съдействат на разследващите – стана ясно още на брифинга.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе