Днес стартира и ремонта на ДГ „Приказка“ в Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и зам.-кметът Галина Георгиева участваха днес /30 август/ в официална церемония „Първа копка“, която поставя началото на изпълнението на строеж „Реконструкция и обновяване на сграда, рехабилитация и оборудване на дворно пространство на ДГ №3 „Приказка“.

Градоначалникът каза на откриването, че след ремонта родителите ще са спокойни, че децата им ще бъдат в още по-светла, по-топла и по-приятна детска градина и че сградата ще бъде реновирана без да се правят компромиси с качеството.

YouTube

Д-р Василев, заедно с областния управител Гюнай Хюсмен, направиха символична първа копка на строително-монтажните работи, а менчето за успех и спорна работа плиснаха едновременно зам.-кметът Галина Георгиева и директорът на ДГ“Приказка“ Румяна Ненова.

Строителните дейности, които ще бъдат изпълнени в детската градина, обхващат реализацията на основни мерки за енергийна ефективност като подмяна на амортизирана дървена дограма с нова петкамерна PVC дограма, монтаж на топлоизолационни системи по външни стени и по покриви. Частично ще бъдат подменени водопроводните и канализационни разпределителни отклонения в санитарните възли на групите, ще бъде извършен монтаж на нова сградна отоплителна инсталация с нов котел и алуминиеви радиатори. За осигуряване на общодостъпна среда за хората с увреждания се предвижда изграждането на рампа, оборудвана с ръкохватки, както и съоръжения, достъпни за деца с двигателни и зрителни проблеми. Дворът на градината ще бъде реновиран и ще бъдат обособени 6 бр. детски площадки.

Строително-ремонтните дейности в ДГ „Приказка“ ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „Тракия иновативни системи“, гр. Димитровград, в рамките на сключен договор по проведена процедура за инженеринг, обхващаща изготвянето на инвестиционния проект, изпълнението на същинските строителни дейности и упражняването на авторски надзор.

Срокът за работа на фирмата-изпълнител е до 30.11.2019 г.

ДЗЗД „ЕЕ – Хасково – 2016“, гр. София е дружеството, което ще упражнява строителния надзор на обекта по смисъла на Закона за устройство на територията. То ще следи за законосъобразния старт и изпълнение на строежа, за качеството на строителния процес, за количеството на влаганите материали в съответствие с одобрения технически проект.

Детска градина „Приказка“ ще бъде оборудвана с необходимото обзавеждане и оборудване (легла, гардеробчета, маси, столчета и др.)

В церемонията участваха още зам. областният управител Евгени Драганов, общински съветник Галин Парашкевов, екипът по проекта и ръководителят Недим Тахиров, гл. архитект на Община Разград Илин Солаков, персоналът на ДГ „Приказка“, експерт от РУО Светослав Добрев и представители на фирмата изпълнител.

Финансирането на обекта е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, по който бенефициент е Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе