И тази година Областна администрация-Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Снимка: Данче Бозаджиева

И тази година Областна администрация-Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“, която е инициирана от bTV Media Group и е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2019.

В събота, 14 септември, служителите от Областна администрация ще почистват край пътния участък на изхода за Шумен между магазин „Технополис“ и бензиностанция „Петрол“, включително в района на Регионалния исторически музей.

YouTube

Областна администрация има ангажименти и по организацията на кампанията – до утре, 13 септември, предоставя на седемте общински администрации осигурените от организаторите бонове за гориво, 1000 чифта ръкавици и 700 чувала за отпадъци.

От Областна администрация разчитат на подкрепата на всички общини на територията на Област Разград, както и на всички желаещи да се включат в кампанията и да получат точни указания и съдействие, тъй като главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да почистим и облагородим страната си.

Ето и част от конкретните инициативи, обявени от общините в Разградска област:

В Община Разград почистването ще е насочено към покрайнините на населените места. От там информират още, че на 14-15 септември Регионалното депо ще извършва прием на отпадъци без такси, но само за кампанията „Да изчистим България заедно“.

В Община Исперих ще чистят в местността „Сборяново“.

В град Кубрат ще бъдат почистени Лесопарк „Черното лале“, СУ„Христо Ботев“, зелени площи. Очакваният брой на доброволците е 150 човека.

В Община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината.

В Община Лозница в кампанията ще се включат 14 населени места на територията на общината, като очаквания брой на доброволците е около 130 човека, които ще почистват зелени площи по улици и около детски градини, училища, читалища, детски площадки.

В Община Самуил ще бъдат почистени зелени площи и детски площадки във всички населени места в общината.

В град Цар Калоян и в селата Езерче и Костанденец ще бъдат почистени централните части.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе