Кандидат-кмет дари предупредителна фигура на пресичащо дете до ОУ „Васил Левски“

Кандидат-кметът от „Кауза Разград“ Калоян Монев дари предупредителна фигура на пресичащо дете по случай първия учебен ден. Съоражението е монтирано в близост до пешеходната пътека, намираща се до входа на ОУ „Васил Левски“ на бул. Княз Борис в Разград.

Ето и какво сподели Калоян Монев в своята кандидат-кметска страница във Facebook.

YouTube

Честит празник на всички български деца, които днес пристъпват прага на своето училище. За мен, този ден винаги е бил празник, защото без науката, без образованието, без смеха в училищния двор и в коридорите всичко ще бъде сиво и мрачно.

Желая успехи във всички учебни и съпътстващи образователния процес начинания, повече стимули, хъс и енергия на учителите, още повече поводи за гордост, защото ДЕЦАТА са нашето БЪДЕЩЕ.

Днес, тук и сега е момента да ги възпитаме и дадем пример, да ги научим кое е добро и лошо, да ги научим на четмо и писмо, да ги възпитаме истински БЪЛГАРИ и родолюбци.

От Кауза Разград винаги сме били активни и настоятелни за развитие на качествено, иновативно и модерно образование във всяко едно кътче на община Разград. Приоритет е бил и ще бъде – здравето и сигурността в училище. Преди година, като общински съветник, предложих на кмета и общинския съвет да приемат решение на територията на училищата, където има конфликтни точки с натоварени кръстовища и улици да закупим и поставим предупредителни табели с формата на пресичащо дете. Целта – повишаване на вниманието на шофьорите, че са в зона, където пресичат деца и да бъдат още по внимателни! Уви тази моя идея не бе чута.
Още тогава реших, че това не пречи да дам личен пример.

Така първата подобна предупредителна табела вече е факт, тя е закупена и монтирана с мои лични средства на бул.”Княз Борис I-ви” пред училище “Васил Левски” в град Разград по повод първия учебен ден. Тя е подарък за всички деца и символ, че нещата когато има желание – може да се случват. Ще продължавам да работя подобни инициативи да се насърчават и превърнат в общинска и национална политика, защото здравето и просперитета на децата ни са най-важни.

Честит празник деца и на добър час!

Калоян Монев
Кауза Разград

Честит празник на всички български деца, които днес пристъпват прага на своето училище. За мен, този ден винаги е бил…

Публикувахте от Калоян Монев за кмет на Община Разград в Неделя, 15 септември 2019 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе