ОУ „И.С.Тургенев“ отново стартира новата учебна година със спечелен за втори път проект Еразъм +

„Едно от най-значимите  постижения на нашето училище е спечеленият за втори път проект по проект Еразъм+, по който ще работим следващите две години с партньори от още 7 държави и ще обменяме с тях добри практики в сферата на културата и образованието, а нашите ученици ще пътуват из Европа. Изключително постижение е пускането в експлоатация на единственият закрит плувен басейн на територията на област Разград, но не само че го реновирахме, ние успяхме да създадем възможност за развитие на плувните спортове, чрез спортни клубове и часове по плуване, провеждане на плувни празници за децата от целия град. Като иновативно училище прилагаме съвременни методи на преподаване, ларп-игри и надпревари, които засилват мотивацията за учене, а чрез групите по интереси повишаваме творческото развитие. Не случайно творби на наши ученици завоюват международни и национални конкурси и са повод за гордост. И съвсем логично завоювахме международната престижна награда за „Добро училищно управление“ в Дубай“, каза в словото си днес директорът на ОУ „И. С. Тургенев“ г-жа Милена Орешкова.

YouTube

 С песни, танци, многобройни детски усмивки и родителски вълнения бе открита новата учебна година в школото. По традиция най-вълнуващи бяха те за малчуганите, които за първи път прекрачват прага на дома на знанието и мъдростта. Тази година в училището постъпиха 52-ма първокласници.

Гости на тържеството бяха г-н Д. Бояджиев – народен представител в 44-тото НС, г-жа Теодора Ненкова – експерт в отдел „Образование“ в община Разград, г-жа Надежда Обрешкова – инспектор в Детска педагогическа стая при МВР Разград. Получени бяха и много поздравителни адреси.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе