Празник на хляба и плодородието в село Каменово

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен бе гост днес на Празника на хляба и плодородието в село Каменово.

В приветствието си към жителите и гостите на кубратското село г-н Хюсмен поздрави организаторите на събитието – НЧ”Напредък-1911”-Каменово с председател Христо Христов и секретар Петя Неделчева – за чудесната инициатива. Областният управител пожела традицията да се почита хляба да се запази и децата от селото, част от които участваха в празника, да я продължат.

YouTube

Г-н Хюсмен благодари на Община Кубрат за това, което прави за поддръжката на читалищата в региона, както и на спонсорите, подпомогнали провеждането на празника. Областният управител използва повода и да призове жителите на Каменово към търпение, докато се извършва ремонтът на пътя Разград-Кубрат. Той припомни, че пое ангажимент към участниците в протестите в община Кубрат по повод лошото състояние на пътя ремонтът да започне до края на годината. Подобряването на пътната инфраструктура в региона е сред приоритетите на правителството на Бойко Борисов – заяви още Областният управител Гюнай Хюсмен.

Заедно с жителите и гостите на Каменово г-н Хюсмен се наслади на концертната част от празника, в която участваха: самодейци от Женска фолклорна група „Капанка” към НЧ”Напредък 1911”-Каменово, фолклорна група „Хризантеми”-с.Просторно, фолклорна група от село Побит камък, танцов състав „Детелини” при НЧ”Стефан Караджа”-с. Равно, певчески състав от пенсионерския клуб в село Тетово, Пламена Петрова и Текин Зекериев от класа по поп пеене на Свилена Дечева в Центъра за работа с деца в Разград, както и деца от Каменово, които изнесоха рецитал.

Г-н Хюсмен опита и от вкусните тестени изделия, приготвени от местни жители и подредени в изложба във фоайето на читалището.

Сред официалните гости на събитието бяха и: кметът на Община Кубрат Алкин Неби, общинските съветници от Кубрат Пламен Петров и Сашо Цонев, Мариела Йорданова – управител на „Сортови семена”-Кубрат. Спонсори на събитието, което завърши с народни хора и песни пред читалищната сграда, бяха: Община Кубрат, Марин Костов, Пламен Петров, Мариела Йорданова и Стефан Минчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе