„Капанска китка“ към НЧ “Просвета 1883“ с. Гецово представиха Община Разград в Дните на Кълъраш, Румъния

На 21 и 22 септември 2019 г. се състояха Дните на Кълъраш, посветени на 424 години от основаването на града. Участие в празниците на побратимената на Разград община в Румъния взеха експертът от Община Разград и ръководител на РЕКИЦ „Читалища“ Даниела Неделчева и самодейците от Ансамбъл за изворен фолклор „Капанска китка“ при НЧ „Просвета 1883“ с. Гецово.

YouTube

„Щастливи сме, че с годините връзките между Разград и Кълъраш се задълбочават и укрепват благодарение и на подобни срещи, които дават възможност на повече жители на двата града отблизо да се запознаят с историята, културата, обичаите и традициите  на България и Румъния и които са основа за нови приятелства“ – каза в приветствието си към гостите кметът на Кълъраш Даниел Драгулин.

Дните на град Кълъраш събраха официални гости и фолклорни състави от други побратимени градове. Тържествата включваха конференция по проект „Риболов – възможност за трансграничен туризъм и устойчиво използване на природното наследство и ресурси” по програма Interreg V-A Румъния-България, посещения в музея на гр. Кълъраш,  церемония по награждаване на ветерани от войните и др.

Ансамбълът за изворен фолклор „Капанска китка“ при НЧ „Просвета 1883“ с. Гецово с ръководител Веселина Русева имаше три участия в артистичната програма на фолклорните ансамбли на побратимените градове на Кълъраш. Гостите от побратимените градове имаха възможност да посетят културни обекти, музеи, панаирни изложения, различни празнични мероприятия, зоологическата градина и др.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе