Над 300 000 къса цигари иззеха митнически служители при проверки на територията на ТД Дунавска

15 987 кутии цигари и близо 13 кг тютюн  иззеха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ при митнически проверки, извършени  на територията на ТД Дунавска през последните 30 дни, в периода от 27 август до 28 септември 2019 г. Това съпбщават от Агенция „Митници“.

Установени са 14 нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.  По-голямата част от иззетите цигари са с валиден български акцизен бандерол и от различни търговски марки, но за тях не са представени необходимите документи, според изискванията на ЗАДС.

YouTube

1000 кутии с цигари, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол, са иззети от митническите служители от ГД МРР в района на Дунав мост 2 при Видин на 27.09.2019 г. Тютюневите изделия са открити в естествените кухини на автобус и в куфарите на лице – български гражданин, пътуващ за Германия.

8 нарушения са установени при митнически проверки на превозни средства и багаж на пътници в района на ГКПП Дунав мост-Русе.  При тях са иззети 98 200 къса цигари с валиден български бандерол, за които не е представен  необходимия придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/, както и 1200 къса цигари без български бандерол с надписи „Duty free“. Нарушителите са 7 български и 1 румънски гражданин, срещу които са съставени актове за установените административни нарушения. 

6335 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол, а също и 70 кутии цигари, облепени с български акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност, както и 4,010 кг тютюн за пушене с валиден български акцизен бандерол  са иззети  от товарен автомобил с българска регистрация, спрян за проверка от екип на  ГД МРР на главен път в района на Свищов, в посока към Плевен.  Установено е, че товарният автомобил е нает от българска фирма, която не е спазила процедурата по уведомление на ТД Дунавска.

2432 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол и от различни търговски марки са открити от митническите служители в две куриерски пратки за Великобритания. Пратките са задържани в Русе и са били заявени като рекламни стикери и мостри, с изпращач юридическо лице. Работата по случая продължава.

При друга проверка в района на ГКПП Дунав мост – Видин, митническите служители откриват във фабрична кухина на мястото на резервната гума, в лек автомобил с чуждестранна регистрация, три пакета  с общо 3,8 кг нарязан тютюн за цигари без валиден български акцизен бандерол. Тютюнът е иззет. Срещу шофьора на автомобила, немски гражданин, е съставен акт за административно нарушение.

В края на периода, на 28 септември, отново в района на Дунав мост 2, в микробус, управляван от български гражданин, са открити и 1180 кутии тютюневи изделия от различни марки, облепени с български акцизен бандерол. Цигарите са задържани тъй като не е представен документ съгласно ЗАДС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе