Учениците в Разград могат да кандидатстват за безплатните школи на Училищна Телерик Академия до 6-ти октомври

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че ще приема кандидатури на ученици в 4-12 клас за обученията си по програмиране и дигитални науки в Габрово до 6-ти октомври. Програмите са безплатни, а кандидатстването за тях става през сайта на Училищна Телерик Академия. Обученията ще се провеждат в ОУ „Васил Левски” и НПТГ „Шандор Петьофи“.

Интерактивните програми развиват креативността и логическото мислене на учениците и изграждат у тях дигитални компетенции и умения за решаване на проблеми. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.
Кандидатстване и участие
Необходимо е желаещите да кандидатстват онлайн и да се явят на входен тест. Не се изискват предварителни познания по програмиране.

YouTube

Отворени програми за 4-7 клас
• Дигитални науки – учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Разбират дали програмирането е за тях и научават как безопасно и отговорно да използват интернет.
• Разработка на игри – децата се научават да програмират, докато създават компютърни игри и преминават от консуматори на технологиите в техни създатели.

Отворени програми за 8-12 клас

Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.
• Разработка на игри – участниците се запознават с едни от най-използваните технологии в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За Училищна Телерик Академия
Училищна Телерик Академия е национална образователна инициатива на Фондация „Телерик Академия“, която подготвя учениците от 1-ви до 12-ти клас за дигиталното бъдеще. През учебната 2019-2020 г. тя ще организира безплатни програми в над 90 школи в 25 града в страната, сред които София, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Разград и Габрово, както и за първи път в: Абланица, Бургас, Доспат, Златоград, Рудозем, Монтана, Панагюрище, Първомай, Силистра, Смолян и Харманли. Обученията в страната се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook.

За Училищна Телерик Академия

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 10 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери. Научете повече на telerikacademy.com/school.

За Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България“ е независима, непартийна и неполитическа американска благотворителна организация, която работи в партньорство с български граждани и организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Даренията, предоставени от Фондация „Америка за България“, развиват дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. За повече информация: www.us4bg.org.

Подкрепата за Училищна Телерик Академия е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Телерик Академия и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе