При първите проверки на ловните дружинки в Разградско няма нарушения

Полицейски служители от областната дирекция в Разград започнаха масови проверки на ловните дружинки в областта по време на откриването на ловния сезон на групов лов на дива свиня.

Униформените осъществяват контрол при пренасяне на оръжието на ловците.

YouTube

По време на проверките преди началото на ловните излети полицейските служители обърнаха внимание на безопасното боравене с огнестрелно оръжие и стрелба само по цел, която е ясно видима, на забраната за носене и ползване на оръжие след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества.

Проверка на членска карта, заверен билет за лов за настоящата година и инструктаж за безопасност – с това започна първият излет на дружинка №11-Разград в местността „Пчелина“. Полицейските служители Румен Аврамов и Ангел Колев извършиха проверка на разрешителните и начина на пренасяне на оръжията на ловците. Според нормативните изисквания оръжието трябва да бъде в затворено в транспортен куфар или в калъф, който има заключващо устройство на спусъка.

Във връзка с необходимостта от превенция за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете, ловът трябва да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за биосигурност и дезинфекция. Ловците са инструктирани да са бдителни и ако установят умрели диви свине или с нетипично поведение да подадат сигнал към компетентните служби.

Ловният сезон приключва на 28 февруари, като дотогава по време на излетите дружинките ще бъдат системно проверявани от служители на МВР и РДГ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе