Тези неща нямат място в спалнята

Единственото нещо, което е най-добре да се прави в спалнята, е да се спи!

Следните шест неща нямат никакво място в стаята за нощен отдих:

YouTube

Мобилен телефон

Всички знаем, че не е добре да държим смартфона си в спалнята. Изкушаваме се да сърфираме безкрайно в социалните мрежи, докато затворим очи. А сутрин продължаваме оттам, докъдето сме стигнали вечерта. Също така, не е изключено с вредните си лъчения телефонът да провокира рак. А синята светлина, която излъчва устройството, пречи на производството на мелатонин, а това на свой ред води до нарушения на съня. Затова най-добре е през нощта мобилният телефон да е в кухнята!

Храна

Ядене в леглото не се отразява добре на съня. Отделно остават остатъците от храна във вид на трохи и други подобни, които се събират на леглото. Който яде често в кревата, обикновено гледа и телевизия или чете книга и така с времето мозъкът си създава връзки с други всекидневни дейности (освен със съня). Това влошава качеството на съня, защото мозъкът е този, който съобщава на тялото кога е настъпил часът за спане.

Бюро

Работното място няма никаква работа в стаята за сън. Лаптопът или таблетът също няма какво да търсят там. В спалнята трябва преди всичко да си почиваме, а това със сигурност е трудно, ако непрекъснато надничаме към бюрото си.

Телевизор

Този предмет също е излишен в спалнята. Спим по-лошо, ако гледаме телевизия непосредствено преди сън: заради синята светлина, която хвърля телевизорът, и заради многобройните образи, които се запечатват в съзнанието ни точно когато трябва да го подготвим за спане. Освен това заспиваме прекалено късно, защото непременно държим да догледаме посред нощ поредния епизод от криминалната поредица.

Домашни любимци

Може да е хубаво, когато кучето топли краката ни в студените нощи или котката приспивно мърка до ухото ни. Но животните в стаята могат да смутят съня, ако се събудят внезапно. Освен това те прекарват голяма част от деня си на открито и може да довлекат паразити в леглото. По тези причини не е препоръчително да държите домашния си любимец в спалнята. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе