5 перфектни дестинации за Нова Година

Дългите уикенди през зимата са съобразени с празнуването на Нова година. Това е чудесна възможност да отидете поне на кратко пътуване. Какво може да бъде по-добре от срещата с най-уютните празници на годината в напълно неочаквана атмосфера в друга държава, особено ако баналните празненства в клубове или у дома пред телевизора вече не ви впечатляват. 

1. Париж

YouTube

Тази опция ще бъде интересна за двойки в романтична връзка, семейства с деца или тези, които отдавна искат да посетят френската столица. Резервацията на коледно турне до Париж е по-добре да се направи предварително. Цените в навечерието на празниците могат да се увеличат няколко пъти. Можете да се потопите в пленителната еуфория на Нова година заедно с други жители на площада до Айфеловата кула. Посетете уютни ресторанти, разходете се из музеи или по уютните улици на града в прегръдка с вашата сродна душа. Истинско романтично бягство! Но за семействата с деца Дисниленд ще бъде на първо място, там през този период ще бъдат организирани много събития. 

2. Рио де Жанейро

Добра идея за тези, които обичат вечното лято. Крайбрежието на Копакабана е идеално за това. Освен забележителностите на града и коледното пазаруване, можете да участвате в традиционното честване на Нова година в бразилски стил. Този народ наистина обича и знае как да се забавлява. Например на най-известния плаж се организира масово парти с участието на най-известните диджеи, където хората идват в бели дрехи. Забавата с шампанско и танци продължава от вечерта на 31 декември до обяд на 1 януари. 

3. Единбург

Както знаете, за европейците основният зимен празник е Коледа, а не Нова година. Независимо от това, тук можете да намерите съмишленици. И това са шотландците, които празнуват идването на следващата година като нещо специално. Единбург е домакин на истинско огнено шоу, тъй като огънят е символ на Нова година от времето на древните келти. Тържествата започват на 30 декември и завършват едва на 2 януари. Шествия на факли, огнени изпълнения, изпълнения на артисти и дори плуване през зимата в реката … Всичко това ще ви даде незабравимо преживяване от почивката в шотландската столица.

4. Санкт Петербург

Един от най-красивите градове в Русия по време на новогодишните празници става още по-елегантен и очарователен. Витрините са пълни с оригинални сувенири в новогодишен стил, по улиците има много светлини. И в най-важната нощ през годината, в сърцето на Санкт Петербург на дворцовия площад се провежда невероятно пъстър концерт, завършващ с ослепителна заря. Ако искате да почувствате наистина празнична атмосфера, да посетите Ермитажа и други забележителности на този невероятен град на Нева, не можете да помислите за по-добро време.

5. Доминиканска република

Латиноамериканският аромат и темперамент на жителите на тази страна се забелязват особено при тържествени случаи. Ако искате да видите това лично и да се потопите от студа директно във водите на сините лагуни, тогава Доминиканската република ще се радва да ви предостави такава възможност. Водата е около 27 ° C ви позволява да плувате и да се къпете на плажа, а това е с малко влажност и постоянно слънце. Истинска райска ваканция в страната на вечното лято. Но трябва да запомните, че пътуванията за Нова година до Доминиканската република са два пъти по-скъпи. Най-популярните места по това време са полуостров Самана, курортите Пунта Кана и Пуерто Плата. Хотелите имат коледно-новогодишна програма. 

Източник: Blitz.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе