Нова възможност за изява на младите хора в Разград

Дискусионен клуб „Дебати – Разград“ е новa организация, насочена към младите хора между 14 и 19 години, които имат желание да развиват своите ораторски и дебатьорски умения. Създадена по идея на Момчил Костадинов, организацията цели да събира гимназисти от целия град, които да дискутират по интересни за тях теми по методологията на дебатите.

Всички участници ще бъдат обучени и запознати с правилата на дебатите и ще се включат в пилотен проект. Той стартира през месец ноември и финансиран от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ със съдействието на Фондация „Америка за България“. В рамките на пилотния проект ще бъдат реализирани 3 дебата, като организаторите целят устойчивост. Затова и след приключване на проекта планират да продължат клуба в рамките на регулярни срещи, усъвършенстване на уменията и защо не и участие в дебатьорски състезания на следващ етап.

YouTube

В екипа на „Дебати-Разград“ участват млади хора, сред които дългогодишен член на отбора по дебати на юридическия факултет към СУ. Благодарение на уменията им, както и на специални гости, които ще гостуват за всяко от събитията, младежите ще имат подкрепа в подготовката. Те ще бъдат насърчавани да развиват своите лидерски качества, да преодоляват притеснението от публичното говорене и да сфомират свои тези, което ще им бъде изключително полезно и занапред в образованието, както и в живота.

Затова и организаторите канят всички желаещи да развиват своите таланти да се запишат за участие в клуб „Дебати – Разград“ като изпратят лично съобщение на страницата на клуба (www.facebook.com/debatirz) със своето име, години, училище и кратко описание на интересите си.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе