Разград се включи в избора на бира и сладоледи за свои любими Lidl продукти

През изминалите няколко уикенда на месец октомври жителите на Шумен, Разград и Провадия имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Близо 5 000 човека сe включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите.

Резултатите от гласуването в Шумен определиха бира Perlenbacher за най-любим Lidl продукт с цели 95% одобрение. На второ място е деликатесна варена шунка Dulano с 93% одобрение. А третото място сред дегустиралите заемат мини сладоледите Gelatelli Classic различни видове с 92% одбрение.

YouTube

В Провадия класацията за любим Lidl продукт се оглавява от бира Argus Maestic с 90% одобрение, следвана от луканка от българско месо “Родна стряха” с 89% одобрение на вкуса. С лека носталгия по отиващото си лято и 88% одобрение се нареждат сладоледите Gelatelli Classic, които си делят третото място с бира Argus светло, също с 88% одобрение.

В Разград отново имаме бира и сладоледи в топ три на любимите Lidl продукти. На първо място обаче тук застава деликатесна шунка Dulano с 92% одобрение. Второто място е за бира Argus Maestic с 89% одобрение, а третото място в класацията е за мини сладоледите Gelatelli Classic с 86% одобрение.

Клиентите на Lidl в на Шумен, Разград и Провадия имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории – млечни, колбаси, сладоледи и бира.

Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4 600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Проучването е проведено по метода на т.нар. „сляп тест“ (blind test), при който тестващите не виждат опаковките на продуктите и не разполагат с информация за марка или производител, за да може оценката им да бъде безпристрастна. Резултатите по продуктови категории показват, че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.

Дегустациите продължават до началото на ноември във всички градове, в които има магазини от веригата. Допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите на https://www.lidl.bg/kachestvo

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 99 магазина в 48 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. 

 

За проучването:

Вкусов тест на 199 продукта от 24 собствени марки, проведено от Ipsos в България от 18.02. до 24.03.2019 г., сред 4 600 респондента в 6 областни града.

Ipsos e международна агенция за маркетингови проучвания с офиси в 89 страни. Компанията е специализирана в провеждане на изследвания сред различни аудитории – крайни потребители, бизнес клиенти, институции и други специфични групи.

 

Резултати:

Категория млечни продукти – според вкусов тест на 72 млечни продукта от 9 собствени марки, на база 3900 респондента, 7200 получени оценки.

Категория месо и риба грил асортимент – според вкусов тест на 12 продукта от 1 собствена марка, на база на 600 респондента, 1200 получени оценки

Категория месо и риба зимен асортимент – според вкусов тест на 7 продукта от 2 собствени марки, на база на 600 респондента, 700 получени оценки

Категория колбаси – според вкусов тест на 67 продукта от 3 собствени, на база на 3600 респондента, 6700 получени оценки

Категория сладолед – според вкусов тест на 18 продукта от 1 собствена марка, на база на 1600 респондента, 2000 получени  оценки

Категория бира – според вкусов тест на 17 продукта от 3 собствени марки, на база на 1400 респондента, 1700 получени оценки

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе