Facebook пуска нова функция, проследяваща здравословното състояние на потребителите

Facebook пуска нова функция в САЩ, проследяваща здравословното състояние на потребителите, напомняйки им за предстоящи профилактични прегледи. Препоръките, получени от новата опция, се основават на информация, предоставена от няколко независими организации, включително Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Функцията, наречена „Preventive Health“, е достъпна чрез платформата Facebook, а персонализираните здравни препоръки ще се основават на данните за възраст и пол, предоставени от потребителя. Въз основа на насоки от организации като Американското дружество за борба с рака, Американската сърдечна асоциация и Центровете за контрол и превенция на заболяванията, инструментът ще предлага информация за необходимите медицински прегледи, които потребителите трябва да предприемат.

YouTube

„Сърдечните заболявания са убиец номер едно в света и в много случаи са 100 процента предотвратими“, казва Ричард Ковач, директор на Американския колеж по кардиология. „Включвайки напомняния за превенция в платформите, до които хората имат достъп всеки ден, ние им предоставяме необходимите инструменти, за да бъдат достатъчно информирани за сърдечното си здраве.“

Опцията на Facebook включва и годишни напомняния за грипни ваксини и информация за това къде могат да бъдат получени. Според Нанси Месонние от CDC новата функция може да помогне за разпространението на вярна информация относно ваксините и по този начин да се увеличи броят на хората, които се ваксинират.

„Нови опции като тази ще предоставят на потребителите незабавен достъп до информация и ресурси, от които се нуждаят, което неминуемо ще подпомогне борбата срещу болестите, предотвратими чрез ваксинация“, казва Месонние.

Превантивните мерки имат потенциал да открият заболяването рано, когато възможностите за лечение са много, а в някои случаи дори може да се спре неговото развитие. И все пак фактори, като информираност, достъп и разходи, създават бариери пред скрининга за много хора.

От Facebook съобщават, че всяка дейност, ангажирана в рамките на функцията за превантивно здраве, няма да бъде използвана по никакъв начин извън системата.

Източник: newsroom.fb.com

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе