Празник на тиквата и дюлята в Кубрат

НЧ”Напредък-1915″ в село Юпер и oбщина Кубрат организират за трета поредна година празник на тиквата и дюлята с тема „Есенно кулинарно вдъхновение с много ароматни и цветни спомени“.

Събитието ще се проведе на 16 ноември /събота/ от 10:00 часа в село Юпер. Местното читалище в Юпер кани всеки, който има желание, да се развихри и потопи в кулинарната вкусотия на дюлята и тиквата. Условието гостите предварително да приготвят ароматни, интересни солени и сладки изкушения. Компетентно жури ще оцени кулинарните умения и ще раздава награди.

YouTube

Основната цел на организаторите е да се възстанови автентичността на семейната трапеза, да се демонстрира кулинарното разнообразие на местните общности, както и да се възстановят стари, позабравени традиционни рецепти, с цел приемственост към поколенията. В атрактивното кулинарно събитие „Тиквендюл“ могат да вземат участие групи от читалища и пенсионерски клубове и др. Всяка група може да приготви кулинарна вкусотия от различните категории по желание, като салати и ордьоври, супи, основно ястие, десерти, тестени изделия, напитки и др.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе