Ученици и родители се състезаваха заедно по проект „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето”

Средно училище „Христо Ботев”, град Лозница, и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Лозница, проведоха състезание с практико-приложен характер „Защита при пожар и наводнение” днес, 16 ноември.

Състезанието се организира в изпълнение на проект „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето” по Национална програма „Заедно за всяко дете – 2019”.

YouTube

Днешното състезание е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност, защото придобиването на практически умения за защита при пожар и бедствия е от съществено значение за опазване на живота на всеки български гражданин.

Гости и поддръжници на полезните каузи са: г-н Емилиян  Станев – директор Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението  гр. Разград и г-н Диян Хинков – началник на РСПБЗН гр. Лозница.

Състезанието е със статут на училищно. Отборите се състоят от двама души – родител и дете. Участие взеха  19 отбора. Състезанието за деца и родители се проведе по следните дисциплини:

  1. водно спасяване;
  2. разпознаване на уреди за гасене на пожар;
  3. оказване на първа помощ;
  4. окомплектоване на личен пакет за действие при бедствия и аварии.

Наградите са осигурени със средства от проекта. Посланието на училището към участниците е: „Да бъдем повече време заедно и сред природата!“

Класирането изглежда по този начин:

  • І място: семейството на Константин Тъмнишки от VІІ клас;
  • ІІ място: семейството на Денис Мустафов от V клас;
  • ІІІ място: семейството на Анъл Али от V клас.

Всички успяха да усетят състезателния дух и да се насладят на преживените емоции. Учениците останаха удовлетворени от участието си в състезанието, превърнало се в истински празник. Те опознаха родителите си от различен аспект и се сближиха още повече с тях.

Училищното ръководство изказва своите благодарности за активно участие в инициативата на децата и техните семейства.

След закриването, родители и ученици споделиха, че очакват още такива предизвикателства и заявиха желание да участват активно в училищния живот, защото това променя облика на училището като институция и го прави по-привлекателно. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе