ОУ „Васил Левски“ в Кубрат празнува 130-годишнина

Вчера Основно училище „Васил Левски“ в село Беловец празнува своята 130-годишнина.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Кубрат г-н Алкин Неби, началникът на Регионалното управление на образованието г-н Ангел Петков, председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров, кметът на Беловец г-жа Гюлнур Мустафова, завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ към община Кубрат г-н Здравко Вутов, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ г-н Стефан Калинов, директори на учебни заведения и учреждения, ученици, бивши и настоящи преподаватели, граждани.

YouTube

Тържественото мероприятие стартира с внасяне на училищното знаме. Историческа справка относно създаването и развитието на училището представи директорът Галина Ганева. В своето изказване към присъстващите началникът на Регионалното управление на образованието-Разград, г-н Петков подчерта, че от 59 училища в Разградска област училището в Беловец е най-старото. Според историческа справка първите стъпки на обучение в селото датират още 1889г., когато през същата година е открито първото училище. „В много малко села и в много малко училища хората имат възможността да отпразнуват 130 годни. Приветствам Ви за Вашето достойнство и успех, продължавайки да се доказвате в името на това училище, чието име е свято, името на Васил Левски“, каза в словото си кметът на Кубрат Алкин Неби.

С награди и грамоти бяха отличени бивши директори, бивши и настоящи учители. Богата програма представиха възпитаници от училището, а сред участниците бяха и представители от училищата в Кубрат. Два танца изпълниха и танцьорите от училищната танцова формация „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе