Показаха електрическия пикап на Tesla

Очаква се производството да започне в края на 2021 година.

Tesla Inc представи първия си пикап, изпълнявайки обещанието на главния изпълнителен директор Илон Мъск да създаде електрическа версия на любимото превозно средство на Америка, както и такава, която заплашва сърцето на печалбите на автомобилните производители в Детройт.

YouTube

По време на събитие в Лос Анджелис изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза, че пикапът, който изглежда като футуристичен брониран автомобил, ще има начална цена от 39 900 долара и максимален обхват от 500 плюс мили.

Очаква се производството на Cybertruck да започне в края на 2021 година. Мъск по-рано обяви, че дизайна отчасти е повлиян от спортния автомобил Lotus Esprit, който се превръща в подводница, от филма от 1970г. за Агент 007 „Шпионинът, който ме обичаше“.

Пикапът бележи първата стъпка на Tesla, чийто седан Model 3 е най-продаваният електрически автомобил, на пазара на пикапи, доминиран от F-150 на Ford Motor Co, заедно с модели от General Motors Co и Fiat Chrysler Automobiles NV, отбелязва Ройтерс. Пикапът насочва Tesla повече към сектора на камиони и джипове. Досега автопроизводителят продава предимно седани – Model S и Model 3, но също така предлага SUV Model X, а от следващата година – и компактният SUV Model Y.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе