В неделя пускат парното на Разград

Метеорологичните прогнози сочат, че на 24 ноември 2019 година ще са изпълнени условията стартиране на отоплителен сезон 2019/2020 година. В тази връзка „Топлофикация – Разград” АД започва от 24.11.2019 г. /неделя/ поетапно пускане на отоплението, като се очаква това технологично да стане до 28 ноември.

От дружеството призовават всички клиенти да приключат ремонтите по вътрешните отоплителни инсталации и да предприемат необходимите мерки, с цел избягване на евентуални течове и недопускане на имуществени вреди.

YouTube

Запълване на вътрешните отоплителни инсталации се извършва само от упълномощените лица в сградите, включително и в извънработно време или почивни дни. Единствено в правомощията на топлофикационното дружество е пускането и спирането на отоплението в абонатните станции.

Във връзка с нормативните изисквания на НАРЕДБА № 16-334/16.04.2007г. ЗА ТОПЛОСНАБДЯВАНЕ етажната собственост е задължена да избере упълномощено лице, което да бъде обучено за допълване на сградната инсталация, за действия в аварийни ситуации, както и да му бъде предоставен за съхранение ключ от абонатната станция. Липсата на упълномощено лице, избрано с Решение на Общо събрание на етажната собственост във всяка абонатна станция, ще доведе до по-късно пускане на отоплителната инсталация в сградата, възпрепятства ни да изпълняваме цялостно задълженията си по нормативната уредба и ни лишава от контакт с Вас.

Ако вътрешната отоплителна инсталация не е готова за работа, или има неприключили ремонтни дейности по нея, моля, клиентите да сигнализират упълномощените за сградата лица или на посочените по-долу телефони в Центъра за работа с клиенти на ул.“Трапезица“ № 8. Отоплението в такива сгради ще бъде пуснато след приключване на ремонтите.

От 8:00ч. до 17:00ч. на тел. 084/66-24-75
От 17:00ч. до 08.00ч. на тел. 084/66-24-74.

Необходимо е клиентите още сега да отворят на максимална степен термостатните вентили на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе