Електрически Ford Mustang с 900 коня

Ford подготвя електрически SUV, вдъхновен от спортния Mustang.

Преди това да се случи, обаче, „Синият овал“ успя да шокира публиката на стартиралото в Лас Вегас изложение SEMA Show 2019 с премиерата на изцяло електрическия Ford Mustang Lithium EV. Да, чистокръвно „пони“, с изцяло нова концепция на задвижващия агрегат.

YouTube

Прототипът Mustang Lithium EV е създаден в сътрудничество с компанията Webasto. Последната е отговорна за специалната 800-волтова батерия на електромобила, която захранва електромотор с двойни инвертори на мощността.

Резултатът от електрическото партньорство е мощност от над 900 конски сили и моментално доставян максимален въртящ момент от 1356 нютонметра. И още нещо уникално за електрическият Mustang – той е оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия. Тя е модифицирана версия на Getrag MT82, чиито доработки й позволяват да устои на чудовищния въртящ момент.

Всъщност, използването на ръчна трансмисия във Ford Mustang Lithium EV го прави малко по-бавен, отколкото ако използваше безстепенна предавка, , но пък от Ford заявяват, че са искали да оставят усещането от конвенционалния модел. А и „ръчката“ е перфектно стикована с диференциала Super 8.8 Torsen, за предаване на тягата към задните колела.

Извън новата задвижваща техника, акцент в Mustang Lithium EV са сините детайли по купето, преформатираната челна решетка и специални карбонови елементи за подобряване на аеродинамиката. Машината е качена на 20-инчови джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4S, а салонът е общо взето същия като на бензиновия сериен модел, също с доминация на сини детайли.

Източник: OFFNews

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе