Гюнай Хюсмен откри събитие от Комуникационната стратегия за ЕС в село Прелез

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри последното за годината културно-информационно събитие от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, организирано в Разградска област.

Г-н Хюсмен поздрави над 40 деца от село Прелез, които се включиха в сглобяването на 3Д пъзели на европейски забележителности. Призова ги да се учат и подготвят за развитието си като докажат, че българските граждани са европейци, които с гордост отстояват демократичните ценности на съвременното ни общество. Областният управител поздрави и родителите на децата, които са ангажирани с тяхното развитие, както и организаторите на събитието от НЧ“Христо Ботев 1913“-Прелез и кметът на селото Сезгин Юмер, който също се включи в събитието, на което бе и домакин, тъй като то се проведе в зала в кметството на село Прелез.

Музикален талант от Прелез поздрави връстниците си след приветствията на официалните лица, след което, разделени в пет групи, децата започнаха да сглобяват пъзелите с помощта и на част от възрастните. След като приключиха, всеки участник получи подарък от Областна администрация-Разград и лакомства от кмета Сезгин Юмер.

През тази година по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз Областна администрация-Разград организира детски празник „3Д Европа“ в Разград и съдейства в организацията на подобни събития на: НЧ“Наука 1937“-Тодорово, НЧ”Просвета 1871”-Благоево,  НЧ”Димо Арсов1926”-Ловско НЧ”Саморазвитие 1902”-Завет НЧ”Бузлуджа 2010”-Разград, НЧ”Напредък 1915”-Юпер и НЧ“Христо Ботев 1913“-Прелез.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе