Националният военен университет в Шумен гостува на кандидат-студенти в Кубрат

Военни представители от Национален военен университет „Васил Левски“ – факултет „Артилерия, ПВО и КИС в Шумен се срещнаха с ученици от XI-ти и XII-ти клас на Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат.

Срещата се проведе в Актовата зала на образователната институция вчера в присъствието на старши експертът към „Военен отдел“ при община Кубрат, г-н Деан Марков, ученици и преподаватели. Срещата откри и води кап. Атанасов. Пред присъстващите униформените разясниха възможностите за кандидатстване във военното поприще, като представиха условията за прием на курсанти и студенти. Възпитаниците на най-голямото учебно заведение в общината изгледаха с интерес видеопрезентация и научиха какво представлява полевата артилерия, артилерийското и зенитно въоръжение, стрелковото и тежко въоръжение. По време на срещата стана ясно, че институцията предлага на учениците, които мислят да кандидатстват, две реализации – военна и гражданска специализация (степен бакалавър). Гражданската специализация включва обучение на компютърни технологии и системи, киберсигурност, комуникационна техника и технологии, електронни системи за наблюдение, охрана, административна и информационна сигурност.

YouTube

Кандидатите могат да подават документи във всички военни окръжия, а обучението е на пълна държавна издръжка. В края на срещата учениците получиха флаери и рекламен плакат.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе