Ледената пързалка в Търговище започва да функционира на 2 декември

Ледената пързалка в Търговище започва да функционира на 2 декември. Тя е разположена на площадката за спорт и култура на открито „Стадиончето“, между Центъра за младежки дейности и инициативи и тренировъчния комплекс. Съоръжението ще се стопанисва от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни дейности“. Заледяването на повърхността ще бъде осъществено през предстоящите почивни дни, тъй като за целта е необходимо средните температури да бъдат под 10 градуса.

Пързалката, която е с площ от 300 кв. м, ще работи от 10.00 до 22.00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява на сесии, с продължителност от 1 час. На разположение са 100 чифта кънки от 29 до 46 номер.

YouTube

Цената за вход е 3 лева на час. За наем на кънки ще се доплаща по 2 лв. За начинаещите са предвидени и 5 обучителни тренажора. Цената за ползването им е 5 лева на всеки половин час.

Празнична програма по случай откриването на пързалката ще се състои на 4 декември. В програмата са включени изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от град София. Началният час ще бъде обявен в началото на идната седмица.

Съоръжението ще функционира до 28 февруари и бе изградено по инициатива на директора на Общинското предприятие „Флора“ Асен Чакъров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе