Благотворителен концерт на фолклорен танцов клуб „Абритус” се проведе вчера

Вчера, 2 декември, областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен беше официален гост на благотворителен концерт-спектакъл „Хоро се е вило, повило” на фолклорен танцов клуб „Абритус” към Народно читалище „Бузлуджа 2010”, град Разград.

Събитието се проведе в Общинския културен център в град Разград.

YouTube

Спектакълът беше премиерен, със специално участие на народната певица Галина Дурмушлийска, известна още като „Гласът на Добруджа”. Художественият проект включваше обиколка из фолклорните области на България.

Фолклорният танцов клуб вече 12 години е поле за самодейна изява на десетки любители на българските народни танци, като репертоарът му включва на 90 вида хора. Клубът е носител на редица национални и международни награди.

Областният управител поздрави председателя на читалищното настоятелство и хореограф на клуба Кънчо Върбанов, както и Емилия Русева за дългогодишната им работа по запазване и популяризиране на българския фолклор и им пожела вдъхновение и творчески успехи в дейността им.

Водещата на събитието Валентина Колева съобщи, че благодарение на многобройната публика са събрани 1600 лева, които ще бъдат използвани за развитието на читалищната дейността на НЧ „Бузлуджа 2010”. Тя съобщи, че през следващата година предстои участие на танцов клуб „Абритус” във фолклорен фестивал в Барселона, Испания.

„Фолклорът обединява хора и народи, а не разделя“ – заяви авторът на проекта Кънчо Върбанов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе