Институциите предприемат необходимите мерки за недопускане на тежки пътни инциденти

Снимка: Данче Бозаджиева

По данни на НИМХ предстои влошаване на времето и снеговалежи на много места в страната, водачите да поемат на път подготвени за зимни условия!

Предприети са всички необходими мерки за недопускане на пътнотранспортни произшествия, заради предстоящата промяна на времето и очакваните снеговалежи от вчера. Това бе съобщено на брифинг в Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.

YouTube

Главен инспектор Владислав Павликянов, началник на Центъра, напомни на шофьорите, че особено при влошена обстановка трябва да поемат на път подготвени за зимните условия, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена с пътните условия скорост. Желателно е всеки, на когото предстои пътуване, според възможностите си, да тръгва с пълен резервоар гориво, добре е в автомобилите да има храни и напитки, а всички да са снабдени с топли дрехи. При необходимост и наложена организация на пътя, да спазват стриктно указанията на временните знаци, въвеждащи ограниченията или на органите на Пътна полиция.

Около 2000 машини работят в цялата страна по поддръжката на пътищата, заяви инж. Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“. Той добави, че при необходимост имат готовност да се включат още над 1000. Той уточни, че при заледяване на пътните настилки, с оглед недопускане на инциденти, ще се ограничава движението в засегнатите участъци до почистването на настилката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе